Duurzaam ondernemen zonder verspilling
Soep, het ultieme product om verspilling tegen te gaan
Veel slagers deden dit honderd jaar geleden al; kroketten en soep of bouillon maken van restjes vlees, beenderen en groenten die ze over hadden. Dat maakt soep een van de mooiste producten die er is. De slagers in onze familie kochten alle onderdelen van geslachte runderen. Een biefstuk en entrecote waren natuurlijk zo verkocht, maar om kostendekkend te zijn, moesten ze de rest ook vermarkten. Dat deden ze door vleeswaren en gehakt te maken. De snippers vlees en gevogelte die overbleven, gingen in de ragout (salpicon) voor kroketten of in een bouillon. Dit noemen we vierkantsverwaarding; een ontzettend duurzame wijze van produceren.
Duurzaamheid in de 21e eeuw
Ook wij gebruiken alles wat we inkopen. We gebruiken bijvoorbeeld reststroom-tomaten. Ingrediënten kopen we waar mogelijk lokaal in. De kwaliteit is daarbij leidend. Daarnaast hebben we ledverlichting in onze panden en hergebruiken we de restwarmte van de stoomketels om waterbassins mee te verhitten en om water te verwarmen waarmee we schoonmaken.