Vragen?
info@jongfood.com
+31(0)161 222 795

Over Jong Food B.V.

Jong Food staat voor traditie en ambacht, voor producten van hoge kwaliteit met een uitstekende smaak. We bereiden soepen en snacks voor de professionele keuken en voor ondernemers die kwaliteit serveren. Dit doen we vanuit onze eigen productiekeuken in Rijen en met natuurlijke, verse ingrediënten die we zoveel mogelijk lokaal inkopen. Ons bedrijf bestaat sinds 1927.

Het slagersvak en het werken met verse groenten zitten in ons DNA. Groothandels, professionele keukens en retailers bieden hun klanten en gasten een topproduct dankzij onze moderne keuken. We leveren onderscheidende soepen en snacks tegen een eerlijke prijs.

Onze producten staan voor: smaak, 100 procent natuurlijke ingrediënten en gebruiksgemak. We inspireren graag met recepten voor borrelplanken en met tips voor koks die onze soepen willen personaliseren of als saus willen gebruiken. Wij leveren de solide basis en zij geven er een eigen draai aan met verse ingrediënten.

We leveren ook private label en ontwikkelen samen met onze opdrachtgevers nieuwe producten. We streven met ons bedrijf naar continuïteit en investeren in langdurige, duurzame relaties met onze afnemers. We vernieuwen continu en werken altijd aan manieren om onze producten nog lekkerder te maken.

4e generatie de Jong

Sinds 2004 zijn Koen en Bart de Jong directeur-eigenaren van Jong Food. Omdat Jong Food een familiebedrijf is, denken we hier in generaties en niet in kwartalen. We bouwen aan ons bedrijf zodat we het over kunnen dragen aan een volgende generatie, net zoals onze vader, opa en overgrootvader dat voor ons deden. Vertrouwen in eigen bloed zit diep in ons DNA gebakken. En terecht, want we werken toe naar het 100-jarig bestaan in 2027, samen met onze ouders en gezinnen.

Bart is operationeel directeur en Koen commercieel directeur van het bedrijf dat ontstond in Tilburg. Vader Guus nam slagerij Aug. de Jong over van zijn vader August en bouwde het bedrijf uit met nog twee slagerijen. In 1991 breidde hij het assortiment van zijn winkels uit met de productie en verkoop van soepen en andere convenience producten onder de naam De Jong Vleesprodukten. Hij besloot zich hierin verder te specialiseren en de winkels over te dragen aan kundige bedrijfsleiders.

De naam Jong Food bv stamt uit 1999, na de overname van soepproducent Fijnko Diepvriesspecialiteiten. Ook de huidige vierde generatie De Jongs zorgt voor groei. We hebben een snackfabrikant overgenomen en de snacklijn ‘De Jong Kracht van Ambacht’ geïntroduceerd. Op de verpakkingen van deze snacklijn staan historische foto’s van eerdere generaties. Hiermee laten we zien hoe trots we op onze familiegeschiedenis zijn. Leuk feitje: de eerste De Jong kroketten werden al door overgrootvader August de Jong geproduceerd in de werkplaats bij zijn slagerij in Tilburg.

Zowel met onze snacks als soepen richten we ons samen met ons team, op ondernemers die kwaliteit serveren.

Overgrootvader Harrie de Jong opent slagerij in Tilburg

Het is 1927 als het ondernemersverhaal van de familie De Jong start. We hebben de bouwtekening van Enschotsestraat 116 in Tilburg in ons bezit. Op dit adres laat onze overgrootvader een slagerij bouwen. Hij verkoopt vlees en verschillende soorten huisgemaakte worst. Zijn specialiteiten zijn: op beukenhout, lang gedroogde harde ham en speksoorten.
1927

Opa August de Jong volgt zijn vader op

August en zijn vrouw Riet de Jong – Pijnenburg, onze grootouders, nemen de goedlopende slagerij over. In hun ‘kijkwijstoonbank’ liggen huisgemaakte, ambachtelijke kroketten. Het rundvlees dat ze verkopen komt van runderen uit ‘eigen’ weiden. In 1947 wordt de eenvoudige winkel flink verbouwd tot een, voor die tijd, zeer moderne winkel. Ze laten er dan ook veel foto’s maken. Op de verpakkingen van onze snacklijn De Jong Kracht van Ambacht gebruiken we foto’s uit die tijd.
1938

Oprichting Fijnko Diepvriesspecialiteiten

John Weterings begint na een carrière als kok op een cruiseboot van de Holland-Amerika Lijn het bedrijf Fijnko. Tijdens een van zijn laatste vaarten komt het schip een lange tijd stil te liggen in de haven van New York. John wandelt uren door de stad om de tijd te doden en ontdekt hier het fenomeen diepvriesmaaltijden en -soepen. In Nederland wordt dit soort producten nog niet verkocht. Met Fijnko brengt John de diepvriesmaaltijd en -soep naar Nederland.
1964

Guus de Jong volgt zijn vader August op

Onze vader Guus is de zoon van August de Jong. Hij is getrouwd met Gerrie Wilms, onze moeder. Nadat Guus onze opa opvolgt, breidt hij de zaak flink uit. Hij opent twee nieuwe slagerijen in Midden-Brabant. Ook start hij met de productie en verkoop van convenience producten zoals vriesverse soepen.
1975

Het begin van De Jong Vleesprodukten bv

In 1991 richt Guus De Jong Vleesprodukten bv op en voert hij de productie van soepen op. Vriesverse soepen zijn in trek; de zaken gaan goed en Guus draagt de slagerijen over aan bekwame bedrijfsleiders. Vanaf dat moment is hij fulltime producent van diepvriessoepen voor versspeciaalzaken.
1991

Overname Fijnko en oprichting Jong Food

Guus denkt groot en neemt in augustus 1999 Fijnko Diepvriesspecialiteiten uit Rijen over. Ook wijzigt hij de naam van zijn onderneming in: Jong Food bv. Met het grotere assortiment richt hij zich nu ook op bedrijven in de foodservice zoals horeca. In Rijen worden sindsdien diepvries- en koelverse soepen geproduceerd.
1999

Overdracht aan Bart en Koen de Jong

In 2004 volgen wij onze vader op. We werken dan al een paar jaar samen, dus Guus en Gerrie weten dat het bedrijf bij ons in goede handen is. We breiden de grootschalige productie van ambachtelijke producten in de jaren hierna fors uit.
2004

Aankoop naastgelegen pand

Met de aankoop van een naastgelegen bedrijfspand creëren we ruimte voor nog meer groei.
2006

Jong Food neemt ELRO Snacks over

Vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw produceren en verkopen Jos en Rini Elen vanuit hun cafetaria aan het Textielplein in Tilburg diverse snacks. In 1974 schrijven ze ELRO Snacks in bij Kamer van Koophandel en professionaliseren de productie. In 1978 verhuist het bedrijf naar een volwaardige productielocatie in Dongen aan de St. Josephstraat. In 2011 nemen we als Jong Food ELRO Snacks en zijn medewerkers over. De match is goed; in beide familiebedrijven worden kennis en kunde al decennialang van generatie op generatie doorgegeven. Sinds 2012 vindt de snackproductie plaats in Rijen.
2011

Start De Jong Snacks

De Jong Kracht van Ambacht is een ode aan het verleden. We lanceren deze eigen snacklijn in 2012. Hiermee is de ouderwetse rundvleeskroket zoals je die vroeger bij de beste cafetaria in de wijk kon eten, terug. Na deze eerste kroket, en het kleine broertje de rundvleesbitterbal, ontwikkelen onze professionele koks nog tientallen snacks. Hun kennis van de bereiding van soepen en het combineren van vlees, bouillon en roux, komt hierbij uitstekend van pas.
2012

Focus op low food milage

In dit jaar ontstaat grote schaarste in rundvlees uit Duitsland en Polen. We stappen over op vlees van Nederlandse runderen. Een kleine vijftien procent komt van runderen uit de grensstreken met België en Duitsland. Hiermee zetten we grote stappen in duurzaam produceren. We vinden het een mooie knipoog naar het verleden van ons familiebedrijf; want onze leverancier zit in de Enschotsestraat in Tilburg. Vlakbij de plek waar onze overgrootvader zijn slagerij had.
2022

Uitbreiding met extra bedrijfspand

Dit jaar kopen we een bedrijfspand dat pal achter onze panden ligt. Hiermee zijn we klaar voor verdere groei in de toekomst.
2022

Lancering nieuwe website en toewerken naar 100-jarig bestaan in 2027

Een familiebedrijf dat 100 jaar bestaat. We werken er vol passie en enthousiasme naartoe. Het zal een bijzonder jaar worden, voor onze medewerkers, familie en relaties.
2024
© 2024 Jong Food B.V. | All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram